Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти очаква добър зимен сезон. Това заяви пред БНР председателят й Димитрина Горанова. Тя обаче уточни, че продължителността и успеха на сезона много зависят от метеорологичните условия

Горанова обяви, че се увеличават потребителите, които пътуват до екзотични дестинации. По думите й високите цени не ги спират. Това е тенденция от пандемията насам, добави тя.

За какво да внимаваме при резервация за почивка по празниците

"Цените са високи за всички дестинации. Те не спират българите да пътуват". 

Според нея инфлацията не се е отразила на пътуванията на българите

"Това е свързано с желанието и нуждата на хората да посещават нови дестинации. Хората вече са пътували на доста места и търсят нещо ново, различно, по-интересно, екзотично, различна природа и култура", коментира Димитрина Горанова.

istock
istock

По думите й с проблема с фалшите обяви за пътувания и ваканции се борят вече години наред. Такива случаи на фалшиви продажби се срещат все по-често. За съжаление, потребителят осъзнава за това какъв голям риск е поел, едва когато пострада и остане без ваканция, подчерта тя. 

Във Варна офертите за празниците са приключени, а кувертите - изкупени, съобщи проф. Стоян Маринов - дългогодишен директор на Колежа по туризъм, а сега преподавател по туризъм в Икономическия университет. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg