За април, май и юни най-голямо е търсенето и предлагането на почивки на българското Черноморие, отделни нощувки и почивки в чужбина.

Това показват данни на платформата за онлайн търговия OLX за търсенето и предлагането на апартаменти, бунгала и каравани за краткосрочен наем с цел почивка.

След ръста, който по-рано тази година платформата регистрира в търсенето на къщи с цел дългосрочен наем, сега се наблюдава значителен ръст в търсенето на възможности за почивка в сферата на селския туризъм. Този ръст е над два пъти по-висок от търсенето на традиционни възможности за планински туризъм.

Румен Драганов: Работещите в туризма взимат мизерни пенсии

От април до юни най-често регистрираните търсения включват "бунгала" и "каравана под наем".

През април и май най-търсени са дестинации в Гърция, но през юни Варна и Приморско изпреварват интереса към Керамоти и вили в други части на Гърция. Когато става въпрос за ваканции в чужбина, очаквано,

Гърция е най-желаната дестинация. За нощувки обаче топ 3 български града са Варна, Бургас и София.

istock
istock

Платформата регистрира 60 пъти по-високо търсене на апартаменти и бунгала под наем с цел почивка в морските дестинации спрямо планинските за месец юни.

Нова измама с фалшиви обяви за лятна почивка

Поморие, Несебър и Созопол са най-желаните дестинации за почивка край морския бряг.

Най-търсените планински дестинации за Смолян, Троян и Ловеч, а най-атрактивни за селски туризъм според потребителите на платформата са местата около Пловдив, София и Варна.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg