Хотелите в Париж утрояват своите цени за настаняване, като тарифите за нощта на откриването на Олимпийските игри във френската столица са средно над 1000 евро. Това сочи проучване на френска потребителска организация, цитирано от агенция Ройтерс.

Изследването е било проведено в края на декември сред 80 три- и четиризвездни хотели. То е показало, че за нощта на 26 юли, когато е церемонията по откриването, двойна стая струва средно 1033 евро, докато две седмици по-рано цената е 317 евро.

Забраниха електрическите тротинетки под наем в Париж

Освен това 50 процента от хотелите съобщават, че вече са напълно резервирани за тази нощ, а 30 на сто от местата изискват резервиране на минимум две нощи.

istock
istock

Туристическата служба на Париж очаква около 16 милиона души да посетят френската столица и региона около нея във връзка с Олимпийските и Параолимпийските игри.

Междувременно от компанията "AIr bnb" призоваха парижани да отдават жилищата си под наем по време на спортните събития, за да няма такова увеличение на цените за настаняване.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg