Докато големите хотелски комплекси имат трудности, през лятото се забелязва истински бум при наемането на кемпери и каравани.

Наемането е страхотен вариант за хората, които желаят да почиват без близки съседи, а сравнително луксозните и снабдени с всичко необходимо кемпери могат да се намерят на цени от 150 до 250 лв. за денонощие.

Те обаче са подходящи за четирима и цената не е толкова висока в сравнение с хотелските услуги.

Томина Колева, която професионално се занимава с отдаването и продажбата на кемпери и каравани, е категорична в предимствата им. С кемпер можете да обиколите повече различни места, докато караваните са по-широки.

По-ниско ДДС и за места за къмпинги и каравани

„Ако наемате кемпер, отидете и го вижте на живо първо. Разпитайте за абсолютно всичко, което ще ви е необходимо да използвате в него – как се изключва бойлерът, как се включва климатикът, как да се спре газовата инсталация“, съветва тя.

istock
istock

Отстъпките стават по-големи, ако наемете кемпера за по-дълго. Прочетете обаче внимателно условията по договора. Обикновено се иска депозит от 1000 лева, който ще ви бъде върнат, ако върнете кемпера в добър вид.

За сравнение, употребяван качествен кемпер струва около 30 000 лв., а новите са и по-скъпи.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg