Любопитен експеримент провеждат жителите на германския град Тюбинген. Те издават така наречения дневен билет на всеки с отрицателен тест.

Германия може и да се бори с третата вълна на коронавируса, но животът в Тюбинген изглежда почти нормален. Всеки, който покаже негативен тест, може да се наслади цял ден на пазаруване, културни събития или да обядва на открито.
 
"Решихме да пътуваме през уикенда с кемпера. Затова дойдох в Тюбинген, защото площадите са отворени и можеш да се тестваш. Мисля, че това е прекрасно. И може да бъде добър модел за цяла Германия, ако е успешно", сподели Клаус Дитер.
 
Тюбинген е исторически университетски град край Щутгарт. Избрал е свой модел за съжителство с вируса. Предлага безплатни центрове за тестване за COVID-19 и тези, които са отрицателни, получават така наречените дневни пропуски или билети за различни посещения в града. Клиентите на магазини са доволни.

Кои туристи ще се допускат на почивка в Гърция

"Мисля, че отдавна се е наложило хората да помислят за други стратегии вместо просто да затварят всичко", каза Катрин. Собствениците също намират основание в инициативата и са доволни от резултата.
 

istock
istock

"Центровете на градовете замират. Магазините замират и това е единственият начин да се живее с коронавируса и да се пускат клиентите в магазините. Работи прекрасно, както виждате. В моя магазин влизат не повече от пет човека. Всички са тествани, с маски и спазват дистанция, така че всичко е страхотно", сподели Сандра Паули.
 
Експериментът в Тюбинген ще продължи до 18-и април.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg