Два месеца остават до коледните и новогодишни празници. Български курорт шокира с рекорден куверт за Нова година от 11 500 лева. Баснословната сума предизвика вълна от бурни реакции в социалните мрежи. Скъпият пакет е не за Дубай или Малдивите, а за българския град и популярна СПА дестинация  Велинград.
 
„Веднъж се живее“ си каза Бил Гейтс и резервира апартамент във Велинград за Нова година“. Това е един от най-популярните постове в социалните мрежи, свързани с новогодишното предложение на известен петзвезден хотел в СПА столицата на Балканите.
 
Мениджърът смята, че цената от 11 500 лева е напълно реалистична за българския туристически пазар. „Цената, която шокиращо звучи за хората, всъщност е голям президентски апартамент около 200 квадрата за шестима възрастни, за четири нощувки. В тази цена се включват нощувки, закуски и вечери, празничната вечеря в новогодишната вечер, много богата програма, музикална заря, целодневна детска анимация, достъп до СПА център и най-голямото богатство - минералната вода във Велинград”, обяснява Анна Божкова пред Нова телевизия.

Нова година във Велинград 6 пъти по скъпа от такава в Дубай

Колкото и стряскащо да звучи, пакетът от 11 500 лева вече е купен. Президентският апартамент за Нова година е резервиран още преди два месеца. „При нас не е евтино. Ние сме хотел и бизнес, който имаме самочувствието, че се грижим за нашите гости, предлагаме висококачествена услуга, ние искаме да сме от туристическия бизнес, на който не се гледа негативно и това има цена, както на всякъде по света”, допълни мениджърът на хотела.
 

istock
istock

Туристическият бранш във Велинград обяснява, че офертите тази година са с 30% по-скъпи. С тях Велинград застана до световно известни екзотични дестинации и предизвика бурни коментари в града. В по-малките хотели и къщи за гости във Велинград цените са далеч по-ниски, но свободни места в тях вече трудно се намират. Дори и на по-високи цени, стаите във Велинград са разпродадени отпреди месец. До момента 70% от хотелите в курорта вече са запълнени.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg