Ремонтите и на двете магистрали към морето - "Тракия" и "Хемус" допълнително блокират и без това тежкия сезон, алармират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

През юни, юли и август се ремонтират основните пътни артерии към летните ни курорти. Дори редовните ни клиенти през това лято са категорични, че няма да пътуват 5 - 6 часа до българското Черноморие, колкото и да са свикнали да почиват на него и вместо това ще отидат в съседните Гърция и Турция, до които дори с чакането по границите се достига по-бързо, обясняват членове на БХРА от Южното Черноморие.

Искат легализиране на бакшишите

Ремонтите на пътя от София до Бургас удължават пътуването до 5 часа и дори до 5 часа и половина, а трасето е много тежко - с отбивка и заобиколен път.

istock
istock

Според представителите на БХРА пътната агенция трябва така да организира работата си, че да не спъва туристическия сезон, пише в позицията на хотелиерите

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg