Туристите, заразени с КОВИД-19 в Турция, ще бъдат поставяни под карантина в редица хотели, а в случай на необходимост - те ще бъдат хоспитализирани. Това съобщи турското министерство на културата и туризма за РИА Новости.

Според турската програма "Сигурен туризъм" ("Safe Tourism") хотелите с 50 и повече стаи трябва да имат специални зони за изолация. Ако се окаже, че турист е заразен с коронавирус, той и роднините му (или приятелите му) ще бъдат изолирани в специалната зона, се казва в съобщението на министерството на туризма.

Как ще почиваме в Турция това лято

Ако периодът на карантината е по-дълъг от планираната почивка, допълнителните разходи за престоя на туристите се поемат от хотела на базата на специална застраховка, разработена за такива хотели.

На туристите се препоръчва предварително да се информират дали за обекта, в който ще бъдат настанени, е направена такава застраховка. Ако пациентът е с тежки симптоми на КОВИД-19, той ще бъде хоспитализиран. Всички методи на лечение ще бъдат извършени само със съгласието на пациента, посочва турското министерство на туризма.

istock
istock

Неваксинираните туристи (включително деца на възраст над 6 години) трябва при пристигането си в Турция да представят негативен PCR-тест, направен до 72 часа преди пътуването им, или справка за прекаран КОВИД-19 в рамките на последните шест месеца.

Пускат ни в Турция без Covid тест, ако сме ваксинирани или преболедували


Имунизираните лица е необходимо да покажат ваксинационен сертификат на английски език. От момента на поставянето на втората доза от ваксината е необходимо да са изминали най-малко 14 дни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg