Какво е бъдещето на туризма в условията на пандемия – пътуване сам с колата и почивка в отдалечена къща?

“С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години”, заяви пред NOVA експертът в туризма Ивайло Кожухаров.

Над половината от семействата у нас не са почивали през лятото

„Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим дали хотелите са безопасни – към днешна дата отговорът е да. Заетостта на хотелите в момента е под 20 процента, така че струпване е почти невъзможно”, подчерта той.

istock
istock

„Смятам, че в момента идва една малко позакъсняла революция на дигитализация на туристическия бранш като цяло. Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е все още голям. Тепърва технологиите – от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме”, посочи Андрей Лилов, основател на технологични компании.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg