Коледните и новогодишни празници са все по-близо. Миналата година по-голяма част от българите предпочетоха да ги прекарат в България заради влошената епидемична обстановка, но тази година все повече сънародници имат желание да пътуват. Най-предпочитаните градове от пътуващите българи, са Лондон, Мюнхен, Милано, Брюксел, Берлин, сочи проучване на eSky.

Тези, които решат да не пътуват, ще прекарат празниците по зимните курорти в страната.

Големите градове в Европа са за предпочитане от българите, което най-вероятно се дължи на факта, че имат много какво да предложат покрай празниците- коледни пазари, новогодишни празненства, големи шопинг центрове, различни активности и много други.

Лондон оглавява класацията като 27% от пътуващите ни сънародници, по време на празниците, ще посетят тази дестинация. Мюнхен и Берлин са двете дестинации в Германия, към които 26% от пътуващите българи ще се насочат.

Милано също привлича интереса на 13% от решилите да пътуват. Брюксел също се явява интересно място, след като почти 9% са решили да пътуват натам по празниците. Интересни дестинации, които много двойки избират, са Барселона, Париж, Будапеща, Дубай и Рим, като те споделят еднакъв дял измежду пътуващите - 5%.
 
Цените на билетите

Най-евтин е билетът до Милано – 30 евро в двете посоки. Средната цена за двупосочен билет до Лондон е 64 евро. До Мюнхен и Берлин – 120 евро. Самолетните билети до Барселона, Париж, Будапеща, Дубай и Рим варират между 45 и 170 евро.

istock
istock

Цените в местата за настаняване в България

Проучването сочи, че и доста българи ще прекарат празниците в страната, като най-предпочитани са зимните курорти.

Вдигат цените в зимните ни курорти

Цените за нощувка покрай празниците в Пампорово започват от 45 евро, а в Банско - от 33 евро. Боровец също представлява голям интерес за българите, поради удобната си локация, близо до столицата, като цената за нощувка започва от 51 евро. Велинград се явява една от най-скъпите дестинации за прекарване на празниците, като за една нощувка гостите ще заплащат 105 евро.
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg