Цените по морето и колко ще ни струва почивката до морския бряг са тема №1 в сезона на летните отпуски. Мит ли е цената от 12 лева за минерална вода на плажен бар, каквито постове периодично се появяват в социалните мрежи.
 

След повишението на цените от 10 до 30% в хотели и ресторанти през месец юли, сега от бранша по Южното Черноморие заявяват, че ново поскъпване няма да има. 

В пика на сезона курортите по морето са пренаселени, по ресторантите се правят резервации, за да се запазят маси, а да намериш безплатно паркомясто е истинско чудо. 

Българите избраха гръцкото и турското море пред родното

В Поморие сезонът е добър, информира БНР. Според гостите, цените са съпоставими с тези в София. На някои места обаче качеството на храните е по-лошо.

istock
istock

До края на сезона цените няма да се променят, каза собственикът на един от най-известните хотели в Поморие Георги Тръпков. Ако инфлацията продължи да притиска бизнеса, той е готов да затвори хотела си, но не и да прекрачи цената, търпима за потребителите. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg