"Поскъпване на всичко може да се очаква, включително на нощувките в курортите, защото всички продукти, които формират цената, поскъпват заради галопиращата инфлация.

Процентът на увеличение ще зависи от начина, по който се управлява енергийната криза, но 20% нагоре може да се очаква", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS Димитър Балтов от "Обединение Бъдеще за Туризма".
 
"Мораториумът в цените на тока и парното е за битовите потребители, за бизнеса има компенсации, но те се случват отложено във времето", допълни той.
 
Според него, въпреки натиска, хотелиерите се опитват да удържат цените и не ги вдигат толкова, колкото е редно, но 20% поскъпване може да се очаква.

Нова година във Велинград 6 пъти по скъпа от такава в Дубай

Балтов увери, че в чужбина цените вече са с 20-30 процента нагоре.

istock
istock


По-големите компании, които ще посрещат Нова година в българските зимни курорти, освен спазване на изискването за зелен сертификат, се подготвят да се тестват и допълнително за коронавирус.

Освен това са настроени и да бъдат отговорни и да спазват изцяло противоепидемичните мерки. Това сподели Тони Даскалова, която ще празнува в Банско.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg