Гърция ще пропуска български граждани през границите си без ограничения и  карантина от 12 ч. на обяд на 15 юни 2020 г., съобщиха от Министерството на външните работи на България.
 
По информация на посолството ни в Атина при влизане в страната гръцките гранични служители ще предоставят по тяхна преценка анкетни карти, в които българските граждани трябва да попълват трите си имена и дестинация на пътуването си.

На произволен принцип ще бъдат вземани и проби за коронавирус. При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина.

В такъв случай препоръчваме на българските граждани да се връщат в България от границата, казват от външно министерство..
 
От 15 юни летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети.

БГНЕС
БГНЕС


В Гърция не спазват мерките срещу коронавируса

Задължителното тестване за коронавирус на летищата и 14-дневна карантина при положителен резултат остават единствено за граждани, независимо от тяхната националност, които пристигат от райони, рискови от COVID-19, според оценката на Европейската агенция за авиационна безопасност.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg