Затвориха плажен бар в Миконос, властите наложиха десетки глоби поради нарушаване на протоколите за защита от Covid-19, предаде МИА.

В голям плажен бар, но и в други заведения в Миконос, а и в цяла Гърция, след публикувани снимки и видеоклипове както от медиите, така и в социалните мрежи, се вижда, че гърците не са възприели новата „нормалност“, а са продължили да живеят „постарому”, преди появата на коронавируса.

Гърция облекчава още рестрикции заради коронавируса

„На гръцкия остров Миконос, в един от известните плажни барове, поради поредица от нарушения на предпазните мерки и планираните протоколи за предотвратяване на разпространението на Covid-19, включително организирани партита с DJ, както и прекалено голям брой гости беше наложена глоба от 20 000 евро и двумесечна забрана за работа, съобщиха гръцките власти.

Изказвайки се пред гръцката телевизия Sky, Панайотис Стамбулидис, отговарящ за търговията и защитата на потребителите, заяви, че заведенията не са отворени без ограничения.

istock
istock

Контролът и инспекциите на компетентните органи в Гърция за спазване на мерките и протоколите за защита срещу разпространението на Covid-19 са интензивни, като се има предвид, че поради удължения уикенд в Гърция туристическите места са пълни.

След 55 проверки бяха наложени множество глоби в размер на до 3 000 евро за нарушения, като например неносене на маски от персонала.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg