Въпреки несигурната ситуация около пандемията от COVID-19 хотелите и ресторантите вече предлагат пакети за Коледа и Нова година. За да привлекат клиенти, цените тази година са по-ниски и за да направят предложенията си по-атрактивни - предлагат и допълнителни събития.

Цените на тридневен пакет за Новогодишните празници в четиризвездните хотели във Варна са между 350 и 700 лева. Интерес към тях проявяват повече българи, отколкото чужденци. Вече има резервации, които не са много по-малко от минали години.

Хотелиери обясняват, че в последния момент ще вземат решение дали ще предлагат само куверти. Най-вероятно не или ще бъдат много ограничени, за да могат всички да бъдат спокойни.

Искат общи мерки срещу коронавируса в зимните курорти

В Бургас са готови да развиват зимен туризъм чрез интересни събития и фестивали. През ноември хотелиерите в морския град ще привличат уикенд туристи с атрактивни пакети. Първото предизвикателство пред тях е Никулден, който е и празник на града.

istock
istock

От бранша твърдят, че намаленията ще бъдат, със сигурност, над 20% от обичайната цена, която е на рецепция, стандартна. Празничният куверт за Нова година в Русе ще е между 60 и 120 лв. Хората вече се интересуват от офертите, но в същото време се въздържат да правят резервации.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg