За общи мерки срещу разпространението на Covid-19 в зимните курорти на България през предстоящия сезон по пример на Австрия, Швейцария, Италия, Франция и Съединените щати настояват от Националния борд по туризъм.

В своя позиция от борда уточняват, че тези мерки трябва да бъдат разработени от държавата, общините, курортите и здравните власти.

Според тях, те трябва да се прилагат едновременно на всички места.

Европейският туризъм е в реанимация


Призовават се здравните власти да не приравняват ски комплексите към конкретни области или градове с огнища на заразата, тъй като те са самостоятелни обекти.

istock
istock

От Националния бор до туризъм подчертават, че заразяването на туристи през март и април в Австрия, Швейцария, Франция и Северна Италия е станало в малки групи във вътрешни условия, а не на пистите. 

70% от пренощувалите в хотели у нас са българи

Днес позицията ще бъде депозирана до Вицепремиера и Министър на Туризма г-жа Марияна Николова и до Министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg