Часове до официалното откриване на зимния ски сезон в Банско. В курорта очакват много гости, като до момента броят на резервациите е обнадеждаващ и кара бизнеса в Банско да очаква нива близки до тези отпреди пандемията.

Лошата новина обаче е, че няма сняг. Повишава се цената на дневната карта с 14% и става от 79 на 90 лева. До 10 декември са се закупували карти на старата цена. Сезонната карта пък поскъпна с 200 лева - от 1500 на 1700 лева.

Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година

Според Иван Обрейков от фирмата концесионер температурите са твърде високи за сезона и заедно с дъжда те са унищожили снега.

"Утре откриваме, защото имаме поканени гости, надяваме се скоро да падне сняг. За сметка на това атракцията "Ловци на съкровища" с много награди, заровени в снега, сред тях автомобил, ще има и концерт. Днес температурите са 5 градуса, на 2600 метра днес също е толкова. След 3-4 дни можем да пуснем някои от кръговете на пистите на курорта", обясни той пред NOVANEWS.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg