100 лева да получава годишно всеки ученик под формата на ваучер за пътуване. Това е предложила вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в писмо до Министерство на образованието.
 
Това стана ясно по време на срещата й с представители на сдружение „Българско ски училище“.

Николова допълни, че се обмисля и разработването на мерки за „осигуряване на безопасно обучение в условията на извънредна епидемична обстановка в страната, които ски учителите да прилагат при предоставяне на туристическа услуга“.

Искат да се отпускат ваучери за здравен туризъм

Представители на сдружението посочиха, че подобряване на пътната инфраструктурата би допринесло за развитието на курорта Пампорово и на зимния туризъм, защото все по-честно посетителите избират да използват сухопътен транспорт.

МТ
МТ

Те поставиха и въпрос за възможни промени в нормативната уредба свързана с използването на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за различните училища също би подпомогнало осигуряването на по-голяма запълняемост на курортите в зимния сезон.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg