Цените на хотелите в Египет се сринаха, 14 долара за ол инклузив в 5 звезди. В Хургада хотели и туристически агенции започнаха да намаляват цените заради ниското търсене, което причинява сериозни щети на бизнеса, пише в. „Еджипт Индипендънт“.
 
Депутатът Сайид Касим призова служителите от Министерството на туризма да създадат единен механизъм за ценообразуване на стаите в туристическия сектор и да забранят на хотелиерите да намалят рязко цените.
 
Мохаммад Хамза, директор на местна туристическа компания в Хургада, смята, че дъмпингът създава нелоялна конкуренция между местата за настаняване, като всеки хотел се опитва да привлече достатъчно гости, за да покрие режийните си разходи и да избегне съкращения.

Двойно поевтиня почивката на екзотични дестинации

Не само хотелските стаи стават по-евтини. Програмата "Прекарай зимата в Египет" работи в страната на пирамидите до 28 февруари: това са изгодни оферти за вътрешни полети, настаняване и входни билети за музеи.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg