Евтини почивки за пенсионери, включително и по морето, предлагат хотели в края на сезона.

До 10 лева на човек пада цената на офертите по програма "Златна възраст 55+". Къща за гости в Несебър например предлага нощувка по 10 лева, а цял апартамент за 45 лева.

СПА хотел до Карлово иска по 75 лева на ден, като в цената освен хранене три пъти на ден влизат и по три процедури на ден.

Хотелиерите предлагат програма, съобразена с възрастовите изисквания за комфорт при пътуването. Специално изготвени маршрути (задължително с чартър или с редовен полет, но по възможност без прекачване), комфортни хотели с подходяща локация и удобна база на изхранване (полупансион, пълен пансион или all inclusive), екскурзионна програма (със съобразен маршрут и натовареност), възможност за пътуване с група със сходни интереси и не на последно място - водач на български език, които се грижи клиентите да пътуват без притеснения.

Тези оферти обикновено включват в цената си всички компоненти на пътуването като транспорт с всички транспортни такси, хотелско настаняване с минимум две хранения на ден, в повечето случаи и с включено определено количество напитки, застраховка за възрастни над 55 години, водач, дори и екскурзии.

istock
istock

Офертите ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ 55+ могат да включват и отстъпки или други преференции при пътуване на хора на възраст 55+ , като в тези случаи условието за минимална възраст е изрично посочено към всеки пакет.

Колко ще се доплаща за санаториум от НОИ

Освен отстъпки, тези пакети могат да предоставят и други предимства при настаняване на възрастни двойки и техните придружители. Една от офертите, които се радват на голям интерес, е "Баба, дядо и внуче".

Всеки собственик на хотел решава дали да и кога да предложи бонус на туристи, навършили 55 години.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg