Националният осигурителен институт публикува цените, които ще се доплащат от желаещите да ползват санаториум за профилактика и рехабилитация.

От 1 юни базите на НОИ вече приемат пациенти.

Програмата за едно лице е с продължителност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7.00 лв. за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното обществено осигуряване.

В различните бази пациентите трябва да доплатят между 15 и 18 лева за един храноден. Почти във всички хотели се дължи и такса за резервация в размер на 30 лева.

Точните суми вижте тук

НОИ
НОИ

НОИ
НОИ

НОИ
НОИ

НОИ
НОИ

Всяко лице, за сметка на бюджета на ДОО, има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест.

За тях трябва да са внесени или дължими осигурителни вноски за шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията.

Тръгват санаториумите с пари от НОИ

Заболяването трябва да е диагностично уточнено и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg