Министърът на туризма Христо Проданов отново ще бъде предложена идеята ваучерите за храна да важат и за почивка, стана ясно по време на парламентарния контрол.
 
Последните пет години, като народен представител от опозицията, всяка година при приемането на държавния бюджет ние от БСП сме предлагали ваучерите, които са за храна, да важат и за почивка, и да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги използват, каза министърът. Аз лично подкрепям тази идея и ще я предложим отново, категоричен беше той, цитиран от БТА.
 
Таксите за чадърите са въпрос на решение на концесионерите, те имат минимални и максимални цени, на които могат да ги предоставят, напомни министърът и изрази личното си мнение, че концесионерите вече са видели ефекта от това да се продават на достъпни цени, за да има посещаемост.

Предлагат да плащаме парното с ваучер за храна

По въпроса за бюджета за национална реклама на туризма министърът напомни, че през последната година той е бил увеличен с 6 млн. лева, като допълни, че винаги е бил за увеличение на средствата за такава реклама, защото туризмът е отрасъл с висока добавена стойност.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg