Възможностите за работа и развитие на СПА и здравен туризъм чрез немските здравни каси обсъждат на работна среща в курорта "Св. Константин и Елена" край Варна представители на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и Германо-българската търговско индустриална камара.

Стана ясно, че Германската асоциация на здравно-осигурителните каси е включила България към списъка с държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги.

Представиха България като туристическа дестинация в Германия

Очаква се през есента в балнео и спа курортите у нас да пристигнат немски туристи, на които процедурите се заплащат от здравните им застраховки.

istock
istock

Сийка Кацарова-председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм обясни,че започва информирането на гражданите в Германия за тази възможност, важна роля играят и медицинските университети, особено този във Варна.

Стана ясно,че в курорта "Св. Константин и Елена" очакват през октомври първите немски туристи в рамките на новия проект.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg