Ново приложение ще дава възможност да заплащаме предварително чадър и шезлонг за плажа онлайн. То ще бъде активно от 1 юни.

"Доколкото ми е известно, ще бъде по сходен начин с приложенията, с които се заплащат седалки на стадионите или билети за кино. Както се използва и заплащане на хотелски стаи през друг тип приложения. Ще бъде също толкова бързо, лесно и елементарно за употреба. Става въпрос за заплащане през това приложение. Грешна е перспективата, че ще се резервират чадъри и шезлонги. Те директно ще бъдат заплащани", поясни пред БНР Симеон Цветков от Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Как ще резервираме чадър и шезлонг на плажа

"Очакванията са ни, че хората вече ще са се поотърсили от шоковете, които изпитаха миналите няколко години – проблемите с ковид кризата, ограниченията покрай войната с Украйна. Че е преминал първоначалният стрес, който миналата година изплаши доста хора, които се притесняваха да бъдат по плажовете на Черноморието. Отчитаме и факта, че джобът на българина, предполагам и на повечето посетители от Европа, със сигурност е една идея по-пресметнат", коментира Цветков преди началото на летния сезон. По думите му инфлацията се отразява директно върху договорите и означава и 15 на сто по-високи концесионни и наемни такси за държавата.

Цените на чадърите и шезлонгите ще варират от най-ниските, а именно 0,36 лв. – 1,20 лв., до 10-15 лева на най-скъпите места по Черноморието, очаква Симеон Цветков. 
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg