Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е необходимо да оставят хавлия, за да запазят място на първа линия на морето.

Апликацията трябва да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни. Приложението ще помогне да се избегне порочната практика, като плащане на спасители и допълнителни такси. Чрез него ще може в реално време да се следи наличността на свободните чадъри и техните цени.

Колко ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа


„Всички ще имат достъп в реално време и летовниците ще могат да видят дали на даден плаж има свободен чадър, на коя линия е, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн. По този начин се избягват порочни практики за плащане на трети лица, допълнителни таксувания - безотчетни”, заяви за БГНЕС Симеон Цветков - председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.
 
Според него поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg