Ръст на ранните записвания за зимния сезон в Пампорово се наблюдава както по отношение на българските туристи, така и при чуждестранните, заяви за БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.
 
Според него  повишеният интерес от туроператори и индивидуално резервиращи туристи опровергава прогнозите за предполагаемо изчакване при планирането на ваканционните пътувания в период на непредсказуема инфлация. От „Пампорово“ пускат от утре  в продажба лифт карти на миналогодишните цени, като промоционалният период важи до 20 ноември. Новата ски карта “Select”, която е предложена за ранна продажба е с отворени дати за ползване през зимния сезон, като са възможни опции от полудневна до 7 последователни дни.

Ски картите в Банско поскъпват след Коледа

От курорта отчитат рязко повишение на интереса от страна на туроператорите за записвания за зимния сезон.  Според хотелиери ръстът при ранните резервации се дължи на запазените засега цени на услугите, близки до миналогодишните.  Предимно български туристи, както и ваканционни групи от съседните балкански държави, Великобритания и Ирландия се очертават като основен контингент за  предстоящия ски сезон в Пампорово.
 

istock
istock

Промоционалната продажба на лифт карти запазва цените от предходния сезон -  45 лв. за деца (от 7 до 11 г.), 59 лв. за младежи (от 12 до 17 г.) и лица над 65 г., както и 75 лв. за възрастни (от 18 до 64 г.). Преференциалните условия остават в сила и за покупка на сезонни лифт карти – за целия сезон без ограничения или само за делнични дни.  С обявената ранна продажба на лифт карти на досегашните цени се дава възможност за финансова предвидимост на ваканцията в една толкова сложна икономическа обстановка и инфлация, уточняват от „Пампорово“ АД.
 
Картите на промоционални цени са достъпни за покупка само през официалната интернет платформа на „Пампорово“ АД.  Получаването на ски картата е възможно безконтактно през pick-up устройствата в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през онлайн магазина, или на касите, срещу предоставяне на електронен ваучер през мобилно устройство, или на хартиен носител,  според информация от дружеството.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg