"Сбъднаха се прогнозите за повече туристи през този зимен сезон, включително и на чужденци, което е добра новина. Виждаме пълни зимни курорти и това е и защото има много сняг.

Има много висока заетост и на къщите за гости, на малките семейни и корпоративни хотели също", коментира пред БНР Румен Драганов, председател на Института за анализи в туризма.

Ски картите в Банско поскъпват след Коледа

"Мерките се спазват, всички са със сертификати - и туристи и персонал. В туризма противоепидемичните мерки се спазват. Призовавам хората все пак да си носят маските.

Имаме вече този сезон и англичани и ирландци, също и гърци, македонци и много румънски туристи. Това миналата година не беше така", поясни още Драганов.

istock
istock

По думите му има голям интерес към курортите и няма места вече, няма и отменени резервации.

Ски зоните в зимните курорти вече са с нови цени

Годината се случва много добре. Ние предвидихме удвояване на броя на туристите спрямо миналата година и в момента се движим в тези параметри", съобщи още Румен Драганов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg