През последните два месеца хората много искат да се върнат към нормалността и да пътуват отново. Проучване в страната показва, че Малдиви, Занзибар и Доминикана са хитовите дестинации сред българите, а и в други страни, съобщи пред Радио София Руслан Йорданов, създател на платформата bgtourism.bg.

Част от обяснението се крие в това, че в този период споменатите места останаха отворени за туристи.

Предлагат евтини почивки в Египет

През последните две седмици се засилва интересът към Египет и Дубай. След съобщение за отваряне на сезона през май, резервации се правят и за гръцките острови. Очаква се интерес и към Турция, Кипър и Тунис.

istock
istock

„Обикновено не се планира дългосрочно, резервира се в последния момент. На три часа път софиянец може да почива в Египет за 600 лв. с включен път, изхранване и 7 нощувки“, даде пример Йорданов.

Той допълни, че всяка страна се опитва да привлече туристи и за целта използват услуги за улеснения на пътуващите, като гъвкаво заплащане, възможност за отсрочване, безплатни визи или PCR-тестове.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg