Ски зоните в Боровец, Банско и Пампорово затварят от днес, 17 март с цел да се спре разпространението на COVID-19.
 

Това съобщиха концесионерите в зимните ни курорти.
 
Спешно затваряне на ски пистите в Банско предприеха вчера от кризисния щаб в зимния курорт. Решението обяви кметът на общината Иван Кадев.
 
Вчера стана ясно, че има две положителни проби за коронавирус в Банско. Първата е на 9-годишно дете, дошло със семейството си на почивка в града. Втората проба е на 78-годишен възрастен мъж.

В Пампорово ски зоната временно преустановява дейността си от 17 до 29 март. От "Пампорово" АД  уточняват, че скиорите могат да следят на онлайн платформата на курорта за допълнителна информация.

istock
istock

В хотелите в Пампорово е осигурено изхранване по стаите за туристите.

Голяма част от европейските зимни курорти също затвориха пистите почти месец преди края на сезона с цел да се спре разпространението на заразата.

80% от хотелите в Банско затварят

Сред държавите, които предприеха тази стъпка, са Австрия, Франция, Андора, Италия, Норвегия, Испания и Швейцария.

Ски курортите във Франция затвориха в събота в полунощ. В събота следобяд обаче стана ясно, че баровете и самите курорти ще останат отворени до края на сезона, пише news.sky. В Австрия също бяха предприети такива мерки и от неделя ски пистите са затворени.
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg