Гърция удължава срока на ограниченията при влизане в страната до 8 ноември.

Остава изискването за българските граждани да попълнят форма за локализация на пътниците и да разполагат с предварително генериран QR код при влизане в Гърция. Те трябва да представят и отрицателен резултат от PCR-тест, направен до 72 часа преди пресичането на границата.

Стачка в Гърция анулира полети

Северна Гърция остава най-тежко засегнатата от Covid-19 област в страната. Междувременно, полицията отчита, че в столицата Атина и във втория по големина град Солун се спазва вечерният час и носенето на маски. 

Случаите в Гърция на заразени с Covid-19 достигнаха 935 за ден и починали 5 души.

Полицията отчете, че в Атина и Солун се спазва носенето на маски навсякъде, както и вечерният час.

istock
istock

Северна Гърция остава с най-много активни огнища. Изключително критично е положението в град Серес, съобщават гръцките власти.

На място са екипи на здравното министерство, които извършват тестове на жителите.

Областният управител Дзидзикостас заяви, че се очаква въвеждане на локдаун в област Серес.

Фалити в Гърция ако коронакризата продължи и догодина

В Солун тази нощ 50 души бяха глобени за неспазване на вечерния час и още сто за неносене на маски.

В Атина също глобите бяха малко, което според властите доказва, че тази мярка се прилага успешно в двата основни града на Гърция, които са с повишена епидемологична активност.

Заведенията отчитат огромни загуби след въвеждане на вечерния час и строгите мерки.

istock
istock

За последното денонощие 44 души са дали положителен тест при вход на летищата на страната.

През сухопътната граница се влиза само с отрицателна проба.

В  градовете Янина и Лариса също положителните резултати са високи. На островите в Егейско море за сега  случаите са малко, което не налага строги ограничения,съобщават властите.

Няма необходимост от представяне на PCR тест за влизане в Гърция от шофьорите на товарни камиони. Запазва се ограничението в товарните камиони, преминаващи през ГКПП "Илинден - Ексохи", да пътува само водачът. Преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през следните гранични контролно-пропускателни пунктове на Гърция - "Промахон", "Какавия", "Кристалопиги", "Евзони", "Нимфея", "Орменион", "Кипи" и "Екзохи".

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството ни в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун - на тел. +30 2310 829 210, +30 2310 869 510.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg