„В карантинните хотели на морето вече има настанени. Има достатъчно места за болните”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на туризма Стела Балтова.
 
По думите й сезонът върви благоприятно въпреки епидемията. Тя допълни, че предстои сериозен анализ на картината с препълнените курорти по морето.
 
„Трябва да се помисли по какъв начин ще се подходи през следващия сезон, за да има паркоместа и за тези, които идват с автомобили по морето. Това са не само българи. Туристи от съседните държави също идват с автомобили. Трябва да се направи ново управление на плажните ивици, за да има места за всички“, посочи Балтова. 

Делът на българите тази година е около 1.7 млн. за последните 3 месеца спрямо чужденците, уточни министърът на туризма.
 
„2021 година е много по-трудна от предишната, но благодарение на спазване на правилата и указанията, ние успяхме да постигнем България да се намира в „зелената зона" много дълго време.

Скандали за чадъри и шезлонги на плажа

Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите, както ги заслужиха лекарите и учителите. Сезонът върви благоприятно и считам, че ще успеем да го доразвием така, както е в момента до края на месец август, а защо не и през септември“, добави министър Балтова.
 

istock
istock

От миналата седмица са започнали проверки по морските ни курорти за това дали се спазват мерките срещу коронавируса, коментира още министърът на туризма.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg