Велики неща се вършат, когато хора и планини се срещнат. Тази често цитирана мисъл е на английския поет и художник Уилиям Блейк, живял през втората половина на 18-и и началото на 19-и век.

Не е необходимо да искате да спасявате света, да откривате нови територии или да водите велики битки, за да поемете пътя нагоре. При това буквално - към планината. И няма нужда от стягане на големи куфари и дълго търсене на подходяща дестинация и планиране.

Може да изберете Пирин, дори без да гледате картата, а в полите на планината условия за многофункционална почивка предлага Лъки Банско апартхотел.

Достатъчно е да намерите малко време и да загърбите за няколко дни ежедневните си ангажименти. Първо помислете какво ще оставите зад себе си.

Шумният град, мръсният въздух и напрежението в работата едва ли ще ви липсват. Дългото търсене на места за паркиране и изнервените шофьори – също. Дори съседите ще ви станат по-мили, ако не ги виждате известно време.

Нямате нужда от консултация с висококвалифициран психолог, за да установите, че сте подложени на голям стрес. Вие и без това си го знаете. Както и да го погледнете, си е време за отмора в планината. Вече е минало доста време от лятната почивка и както тенът, така и вълнуващите морски спомени са избледнели. Нужен е съвсем малък импулс, за да ви обземе приключенско настроение.

Лъки Банско

Защо да се чака следващият голям празник, за да си дадете почивка? За разлика от диетите, ходенето на планина не е нужно да започва на 1 януари или в понеделник. Най-примамливо звучи да се случи този уикенд. Е, ако не може този, поне следващия. Но не по-късно.

Вече е решено. А сега да видим какво ще спечелите. На първо място антистрес терапия и чист въздух. А почивката всеки си я разбира по свой начин. За един това са екстремните спортове и много движение, за каквито планинските курорти предлагат отлични условия, а Пирин е идеалното място.

За друг обаче излизането от хотела през зимата си е направо мъчение. Той пък избира три неща, започващи с буквата „с” – спокойствие, спа и силна храна. Ако сте от тази категория, на вас не ви трябва нищо по-малко от петзвезден луксозен хотел с перфектно спа. Значи в Банско сте на точното място.

Да се потопиш в джакузито или да се отпуснеш във ваната си е блаженство по всяко време на годината. Но най-добре ще оцените предимствата на тези разпускащи процедури, когато гледате зимата през прозореца. Ако към това добавите и чисти топли биобасейни, финландски сауни, парни бани, хамам и още много спа изкушения релаксът ще е пълен.

Лъки Банско

Богатите възможности за избор също създават някои проблеми. Например, как да изберете дали искате перлен, вихров или тангенторен подводен масаж.

Ако ви остане време от водни забавления, дори и тен може да хванете без много усилия в модерния солариум. Освен, че са много приятни и борят стреса, различните хидротерапии имат детоксикиращ ефект и успокояват нервната система.

Процедурите са насочени и към облекчаване на болката при различни заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната и централната нервна система, помагат също при кожни заболявания и при други здравословни проблеми. Те спомагат също за повишаване на защитните сили на организма, от което всички се нуждаем, особено през студените месеци.

Лъки Банско

Големи ползи за здравето носи и халотерапията, която е много ефикасна при заболявания на дихателната система, кожни заболявания и дори при психични проблеми. Трябва само да посетите единствената в Банско Солна стая, направена изцяло от тухли от натурална хималайска сол. Успокояващият ефект се допълва от добре подбрана нежна музика за релакс.

За да не ви дойдат много спа процедурите, може да разнообразите с малко фитнес, за който също има подходящи условия и обстановка.

Толкова съвършено звучи всичко, че някой може да го помисли за утопия. Не, възможността за пълноценен отдих на планина точно сега е напълно реална и мечтата може лесно да се сбъдне в Банско. Трябва само да го решите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg