Японски хотел предлага нощувка срещу символичната сума от 1 долар, но при едно условие - целият престой на клиента да бъде предаван на живо в YouTube, пише в. "Метро".

Странната оферта идва от хотел "Асахи риохан" в град Фукуока.

Сегашният собственик на гостилницата Тецуя Иноуе я наследил миналата година от своята баба. Той решил да съживи бизнеса, след като видял в YouTube заснет на живо престой в хотела на британски клиент.

На почивка, ама друг път

Предприемчивият хотелиер прозрял, че с новата си оферта ще получи медийна известност и ще увеличи посещаемостта.

В стая номер 8 на "Асахи риохан", която се предлага за 1 долар, са монтирани стрийминг камери, обхващащи цялото пространство. С изключение на банята, където клиентите могат да се преобличат и да имат свое лично пространство. Звукът от стрийминга е изключен и голотата е забранена.

Според собственика хотелът губи от стаята за 1 долар, но в момента, в който стрийминг часовете в YouTube достигнат 4000, той ще може да си възвърне парите с реклама.

Хотелите спечелили повече, въпреки фалита на туроператори


„Младите хора в днешно време не се интересуват много от неприкосновеността на личния живот“, твърди Иноуе. 

"Някои от тях казват, че нямат против да бъдат гледани само за един ден."

Досега четирима гости са приели офертата, откакто Иноуе e започнал да предлага сделката миналия месец.

Определиха София като най-сигурна за туристи

И така, освен възможността хиляди непознати да гледат вашия престой в интернет, какъв е стимулът да се насочите към Фукуока?

CNN Travel обяви Фукуока като една от задължителните дестинации за 2019 г.

Доста морският град е известен с невероятните си местни рибни ястия. Фукуока е и родното място на популярната верига Ичиран, дом на вкусния свински тонкоцу рамен.

Известният Художествен музей Фукуока пък отвори врати в началото на 2019 г. след тригодишни ремонти.



Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg