На традиционна среща в Банско между туристически бранш и държавните институции министър Николина Ангелкова заяви, че се надява този зимен сезон да не повтори тенденцията от летния и да имаме достатъчно туристи за всички хотели. 

По нейни думи икономическите прогнози в световен мащаб не са добри и зимните ни курорти трябва да спечелят трайно българските туристи. 

800 лева заплата за камериерка в зимните ни курорти


Хотели и ресторантьори предупредиха на срещата, че рекламирането на Банско като евтина зимна дестинация, както и застоят в развитието на инфраструктурата за зимни спортове, могат да доведат до необратими последствия. Острият дефицит на кадри също е сериозен проблем, отчетоха от бранша. 

Миналия сезон спад отчете единствено Банско, при един процент реализиран ръст на зимния туризъм,


Министър Ангелкова се надява тази година ситуацията да бъде по-стабилна и да не се стига до такава лоша прогноза. 

Евтини кредити и чартъри до БГ ще спасят хотелите ни от фалит

Тя посъветва бранша в Банско да се обърне към  българските туристи, „защото основно компенсациите в Пампорово и в Боровец бяха от български туристи, т.е. от нощувки, реализирани от българи". 

Не е изяснено дали ще има повишение на цените на картите, но най-вероятно - да, защото договорените цени на електроенергията са доста по-високи.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg