"Райфайзенбанк България" осигурява за бежанците от Украйна бърз достъп до основни банкови услуги при облекчени ценови условия, включително откриване на сметка за получаване на средства и дебитна карта, съобщиха от банката.

С цел подкрепа на бежанците от Украйна, търсещи спасение в България, откриваните от тях сметки в банката са освободени от такси за откриване и месечна поддръжка.

Украинци ще разкриват улеснено банкови сметки в България

Украинските граждани няма да заплащат и такси за трансакциите на банкомати на територията на страната, както и при плащане с дебитна карта на ПОС терминал. Сметката за украинските граждани се открива с представяне на валиден международен паспорт и попълване на стандартен комплект документи.

istock
istock

В подкрепа на овладяването на хуманитарната криза от войната в Украйна "Райфайзенбанк" стартира извънредно традиционната си дарителска кампания "Избери, за да помогнеш". С набраните средства през платформата izberi.rbb.bg и дарения от банката и служителите, ще бъдат подкрепени БЧК, "Каритас България" и Фондация "Х. Степич - Благотворителност за ЦИЕ" за осигуряването на подслон и продукти от първа необходимост за украинските граждани у нас и в Украйна.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg