Семейства, със записани деца в първи и осми клас в държавно или общинско училище могат да подават електронно заявление за отпускане на еднократна помощ, за покриване на част от разходите в началото на учебната година, независимо от дохода на семейството.

Електронната услуга 778 за еднократна помощ за ученици, записани в първи клас и услуга 3121 за ученици, записани в осми клас, са достъпни през Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“, на адрес https://edelivery.egov.bg, раздел „Заяви еУслуга“, Агенция за социално подпомагане.

Заявлението-декларация за отпускане на еднократната помощ се подава след записване на детето в съответното училище, но не по-късно от 15 октомври 2021 г.

Необходимите удостоверителни документи могат да бъдат прикачени и подадени по електронен път, чрез създадената от ДАЕУ е-форма на заявление.

Предлагат 2000 лева за раждане на дете

Подателят трябва да притежава Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния осигурителен институт (НОИ), на Национална агенция за приходите (НАП) или стационарен или мобилен квалифициран електронен подпис.

istock
istock

Заявлението може да се подава и в дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес на семейството.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg