Мрежата на Vivacom от пето поколение вече има покритие в над 1100 населени места и курорта, или близо 77% от населението на страната. В резултат на планираното разрастване вече над 5,3 милиона души в България имат достъп до 5G технологията, която осигурява постоянно качествена връзка с минимално забавяне при пренос на данни, по-голям капацитет за повече едновременно свързани устройства, още по-високи скорости за мобилен интернет и още много предимства за потребителите и бизнеса.

„За по-малко от година и половина увеличихме покритието на 5G мрежата на Vivacom над 5 пъти и днес предлагаме достъп до 5G технологията в над 1100 населени места и курорта в цялата страна. Преди месец лансирахме и първите истински Unlimited планове във всички ценови сегменти и с това дадохме възможност за пълна свобода за неограничено общуване на нашите клиенти. Новите неограничени тарифи се превръщат в истинско изживяване с предимствата на 5G, до която вече даваме достъп на над 5,3 милиона души, при наличие на съвместимо устройство. Ще продължим с мащабните инвестиции за развитие на мобилната ни мрежа, за да продължим да предлагаме едни от най-модерните, висококачествени и иновативни продукти и услуги, базирани на най-съвременните технологии, на нашите клиенти“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Vivacom

„Инвестираме усилено не само в подобряване на покритието, но и в увеличаване на капацитета и скоростта на мрежата. В населените места с население над 5000 души добавихме допълнителен капацитет за достигане на още по-високи скорости - до 2.6Gbps1“, коментира Николай Гаврилов, главен технически директор на Vivacom.

Vivacom даде старт на първата търговска 5G мрежа през септември 2020 година във всички 27 областни градове в страната. Година по-късно, през август 2021, телекомът обяви най-голямата 5G мрежа в България – с достъп до възможностите на технологията в над 200 населени места и курорта в страната.

Vivacom

Висока интернет скорост, невидимо за човешкото око забавяне на картината при гледане на видео клипове, филми и телевизия онлайн, достъп до виртуална реалност и игри, както и други забавления в облака, са само част от предимствата, заради които потребителите на мобилни услуги ползват 5G смартфони. С Vivacom тези възможности са достъпни на най-много места в страната2.

Повече информация на: vivacom.bg

Повече за Vivacom и United Group:

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group, водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа с пазар от 40 милиона души. Групата в България включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Холандската United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. С дейности в осем държави, компанията има близо 15 милиона потребители и над 15 500 служители. United Group разполага с най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират първокласно качество на продуктите и услугите, които групата предоставя на своите клиенти. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. За повече информация посетете https://united.group.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg