„Български пощи“ увеличават броя на пощенските станции, които предлагат безплатни административни услуги, съобщиха от пощите. Досега станциите, предлагащи административни услуги, бяха шест, но от 21 септември броят им ще нарасне на 32.

Предлагането е организирано предимно в пощенски офиси в малки населени места, за да се създаде удобство на хората, като им се спести време и средства за пътуване. Броят на тези офиси ще нараства поетапно до 2025 г., уточняват от дружеството.

От края на юли до началото на септември 2022 г. в шестте пощенски станции са подадени около 200 заявления от граждани, които съобразно сезона са предимно за получаване на помощи за отопление. Кръгът на предлаганите административни услуги постепенно ще се разширява, докато обхване всички услуги, налични на портала, администриран от Министерството на електронното управление.

"Български пощи" алармират за нов вид интернет измама

Информация за пощенските станции и административните услуги, които гражданите могат да заявяват в рамките на пилотния проект е публикувана на официалната страница на „Български пощи“.

istock
istock

Клонове на пощите започнаха да предлагат експериментално безплатни административни услуги на 18 юли тази година.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg