Финансовото приложение "Револют" (Revolut) включи в инвестиционните си услуги в България търговията на акции на над 70 европейски публични компании, съобщиха от компанията.

Инвестициите в европейски листвани компании са достъпни с минимална инвестиционна сума от 1 евро. Търговията ще бъде без комисиона в определен лимит.

Достъпът до  европейските публични компании увеличава портфолиото на фирмата, която предлага и търговия с над 2200 компании в САЩ, и над 150 борсово търгувани фонда (ETF). Клиентите могат да проверяват представянето на инвестициите си в реално време с помощта на списъци за наблюдение, графики за търговия и пазарни новини – всичко това в рамките на приложението "Револют".

Revolut отчита за първи път печалба

Приложението разшири наличността за търговия с американски акции от 6:30 часа на 16 часа на ден. Потребителите могат да търгуват между 4 ч. EST (10 ч. централноевропейско време) и 20 ч. EST (2 ч. централноевропейско време). По време на удължените пазарни часове ще бъдат достъпни само лимитирани поръчки и търговия с акции.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg