Специален сайт, разработен от Националната агенция по приходите, ще дава информация за новостите за касовите апарати според Наредба Н–18.

Това каза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова. По думите й в този сайт информацията ще бъде разделена.

„Това, което сме качили към момента на нашата страница са множество въпроси и отговори, но там е трудно да намериш точно този въпрос, който те интересува. Задачата, която съм поставила в близкия един месец ще бъде това информиране“, каза още Димитрова. Полагат се усилия сайтът за Н-18 да заработи бързо.

В него ще направим достояние по браншове, за да може по-лесно да се търсят отговорите на въпросите, които имат хората от бизнеса на конкретния въпрос. Подготвяме материалите. Те са обобщени на всички стотици срещи, които сме подготвили от бизнеса, каза още Димитрова.

Изслушват ръководството на Комисията за защита на личните данни за теча от НАП

По думите й идеята е да стане ясно какво е Софтуер за управление на продажбите в търговските обекти.

"Много ще разчитаме на бизнеса да ни даде предложение как да го формулираме", обясни директорът на НАП.

Онлайн магазините без касов бон

На въпрос дали общопрактикуващите лекари могат да са спокойни, че няма да има прекъсвания на фискалните устройства, Димитрова увери, че такива няма да има със сигурност.

"Получихме много конструктивни предложения и на следващата среща ще имаме вече общи решения", допълни още директорът на НАП.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg