С удължено работно време ще работят гишетата за смяна на документи във всички полицейски управления в София, като дежурни ще има и в съботните дни.

Личните карти, чийто срок изтича в края на месец октомври, ще са валидни още 6 месеца.

Графикът на отворените РПУ в София е публикуван на сайта на МВР. Документите за самоличност ще се получават в полицейските управления, в които са подадени документите, информира Стоянка Бумбарова от МВР:

Пускат българи от чужбина дори и с изтекли документи

„От днес всички звена по районните управления, включително на „Мария Луиза“, работим с удължено работно време от 8,30 до 18,30. От тази събота ще се работи и съботата от 8,30 до 14,30, като графикът по който сме разпределили териториално в двете части на столицата да има по едно работещо, т.е. две всяка събота районни управления, за да могат гражданите да могат съответно да си преценят до кое до отидат. Където подадат заявление, там ще си получават и готовите документи. Тази събота ще работят 2-ро и 7-о, следващата събота са 3-о и 5-о, на 22-и са 6-о и 8-0 и на 29-и са 1-во и 9-о. Съответно тези графици ще бъдат допълнително изнасяни и уведомявани, за да могат гражданите да си преценяват“. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg