Един от всеки десет туристи отказва да лети, ако е забравил да сложи в багажа си някоя важна вещ.

Това показа проучване сред 2000 жители на Великобритания и Ирландия, цитирано от Travel Daily News.

44% биха се отказали от почивката си, ако са забравили чуждестранната си валута.

38% не биха тръгнали без телефона си, а 35% - без ключовете си. Една трета ще се откажат да тъптуват, ако са забравили застрахователната си полица, а 30% - без лекарствата си.

Топ 20 дестинации за 2020г. на Airbnb

Според изследването 57% от пътуващите забравят да опаковат някоя полезна вещ като в повечето случаи става дума за достъпни продукти на малка стойност, които биха могли да бъдат набавени и по време на почивката.

6% oт българите отменили пътуване в чужбина
Дартс Нюз

17% от анкетираните са забравяли слънчезащитния си крем, 15% - тоалетни принадлежности, 14% - зарядното за телефона си, 14% - слънчевите очила, 10% - пижамата.

Общата стойност на тези продукти, които британските и ирландсите туристи купуват в страната на пристигане, е впечатляваща - 170 млн. британски паунда.

Почти половината (45%) казват, че забравянето на неща ги е притеснило, а всеки четвърти - че почивката му е развалена. 15% се оплакват, че разсеяността им е струвала много, а всеки десети дори е пропуснал полета си.

Българските туроператори трябва да са адаптивни

Проучването потвърждава, че по-младите и по-неопитни туристи са по-нехайни - три четвърти от 16-24-годишните признават, че са забравяли да сложат някоя полезна вещ в багажа си, докато при над 55-годишните процентът се свива до 29 на сто.

Харчим средно по 543 лева при пътуване в чужбина

По-младите са много по-свързани с телефоните си и е по-вероятно да се откажат да пътуват, ако са го забравили, докато повечето от по-възрастните смятат, че ще се оправят и без него.

Застрахователите съветват пътуващите да си съставят списък с вещи, който да проверяват както преди тръгване на ваканция, така и при напускането на хотела.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg