Морето през септември ще ни излезе средно с 30% по-евтино. Това става ясно от офертите на хотелиерите и туроператорите за края на сезона, показа наша проверка.

Очакванията са хиляди българи да тръгнат на път през почивните дни около официалните празници в началото и в края на месеца. Има ли още свободни места и какви оферти да очакваме в края на лятото провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.
 
Нощувка в all inclusive хотел на първа линия на плажа през септември можем да резервираме за 110 лв., а цените на квартирите на юг – дори паднаха под 10 лв. за ден.
 
„Вече наближава т.нар. „крайно крило” – цените ще поевтинят в порядъка на от 10 до 20 %. Всеки един хотел самостоятелно решава каква оферта да пусне и с колко ще намали цените”, каза Станислав Стоянов, хотелиер в „Златни пясъци”.
 
След слабото начало на сезона, сега хотелиерите в курорта се надяват на силен край. И засипват туристите с всякакви атрактивни предложения.
 
Десислава Николова е сред туристите, които ще се възползват от атрактивните оферти в края на сезона. По-ниските цени и спокойствието на плажа правят почивката през септември предпочитана за нея и семейството й.
 
„От много години почиваме септември месец. За мен това е може би най-оптималният вариант. Не е толкова горещо”, споделя жената.

Планирайте изгодна почивка с няколко лесни трика

Стаите в хотелите на първа линия в курорта са резервирани само за първата седмица на септември. Свободни легла на втора и трета линия обаче могат да се намерят и за дългия уикенд около 6 септември. Затова от бранша не изключват цените да паднат още до края на месеца.
 

istock
istock

Повечето хотели по Северното Черноморие ще затворят още в средата на септември. Но ще има и такива, които работят с големи вериги и предимно с чужди туристи, които ще удължат сезона до края на месеца и дори – до началото на следващия. Въпреки това от бранша не са оптимисти за силен край на сезона заради новите COVID мерки.
 
По-евтина почивка вече предлагат и за туристите на юг. В хотелите в „Слънчев бряг” цената на нощувките от началото на месеца е с 10-20 % по-ниска, но туристи няма.
 
В Несебър хотелите също вече смъкват цените. По-евтино става и менюто в баровете и ресторантите. Собствениците им обаче се оплакват от липса на посетители.

  За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg