За поредна година България заема челни позиции в британската класация на Post Office на най-евтините места, където може да се карат ски през предстоящия зимен сезон. Първите две места се заемат от двата наши курорта Боровец и Банско.

Подредбата британците правят на базата на няколко основни разхода за шест дни, сред които са цената на лифт карта, наемът на ски екипировка, колко струват полудневни ски уроци, чаша кафе, чаша "Кока Кола", чаша вино, бутилка бира и обяд край пистите.

За Боровец сметките на британците показват, че разходите за шест дни са 427,17 паунда или 990 лева, а в Банско - близо 499 паунда. След нашите курорти се нареждат два италиански курорта -  Бардонекия - с разход от 505,10 паунда за шест дни и Саузе – 588,78 паунда.

Ще поскъпнат ли лифт картите в зимните курорти заради скъпия ток

След двата български курорта Боровец и Банско британската класация на Post Office подрежда като нискобюджетни дестинации три италиански ски курорта - Бардонекия, Саузе и Сестриере.

istock
istock

Ето и пълната класация топ 10 на най-евтините ски курорти в Европа за 2021 г.:

Боровец, България

Банско, България

Бардонекия, Италия

Саузе, Италия

Сестриере, Италия

Морзин, Франция

Ла тюил, Италия

Солдеу, Андора

Рука, Финландия

Елмау, Австрия


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg