Кампания 2020 по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн.

Земеделските стопани вече могат да очертават площите си онлайн за Кампания 2020 г. в разработената от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция Система за електронни услуги (СЕУ). Това гласи и Заповед на изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Васил Грудев.

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към Интегрираната система за администрация и контрол (ИСАК) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания.

Информацията включва пространствени данни за използваните от земеделците площи.

Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

istock
istock

ДФ „Земеделие“ усилено работи в посока дигитализация на процесите, които администрира, заяви изпълнителният директор на институцията Васил Грудев.

Тази цел е в синхрон с приоритетите на българското правителство и в отговор на желанието на ЕС за цифровизация на селското стопанство за модернизация, прецизност и по-висока конкурентост на отрасъла.

За какви помощи могат да кандидатстват фермерите през март

Изпълнението на тази задача ще доведе до намаляване на административната тежест,
ще облекчи работата и задълженията на всички бенефициенти на ДФЗ - РА.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни по електронен път са публикувани на интернет страницата на ДФЗ - раздел „Директни плащания 2014-2020“, секция „Кампания 2020“.
 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg