Днес е последният срок, в който фермерите могат да подадат възражение, ако данните на агроведомството сочат, че част от нивите им не са допустими за подпомагане.
 
От средата на миналия месец земеделските производители могат да проверяват дали заявените от тях площи за субсидиране попадат в обхвата на проекта за специализирания слой площи, допустими за подпомагане.
 
Те могат да се запознаят и с предварителните резултати от проверките на заявените от тях ниви, като справките се правят в системата за електронни услуги на фонд „Земеделие“.

Наръчник в помощ на земеделците при кандидатстването им за директни плащания

Ако се окаже, че фермерът не е съгласен с посочените данни, той може да подаде възражение до министъра на земеделието. Образци на възражение се генерират автоматично чрез системата за електронни услуги.
 

istock
istock

Тези, които имат регистрация в системата, могат да генерират възражения от личните си профили в нея. Останалите - от публичната част на системата, след което възраженията се подават в областните дирекции Земеделие, но не по-късно от края на днешния работен ден.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg