Агенцията за борба с градушките е една от най-добре работещите структури в Министерството на земеделието и храните. Това заяви в студиото на „Здравей, България” ресорният министър Кирил Вътев.

В момента обезщетенията са около 500 лв. на декар. Пострадалите земеделски производители ще бъдат компенсирани за нанесените щети след градушките в Северна България.
 
Той коментира и темата за сечта, която, по думите му, се политизира повече, отколкото е необходимо. Опасението е, че се разрешава по-голям дърводобив с цел дървесината да се използва за „разменна монета” преди изборите.

Земеделският министър: Не е нормално България да внася плодове и зеленчуци

Вътев коментира и износа на продукция от Украйна. По думите му воюващата страна произвежда тонове слънчоглед, които не може да преработва и иска да експортира. „Изходът трябва да бъде решен от целия ЕС, защото това количество няма как да бъде преработено само в нашия регион.

Не искам да плаша никого, но след време това може да доведе и до криза с олиото”, каза земеделският министър.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg