„Връщаме над 201 милиона лева на клиентите на топлофикации.

От тях 59 милиона отиват за „Топлофикация-София", 22 милиона за газоразпределителните дружества, за химическата промишленост 52 милиона и за стъкларската – 16 милиона.

Очаквам утре да има хубава карикатура, защото стотиците милиони се връщат при българските граждани. Проведохме трудни, успешни преговори. Няма повече кранчета, кранове и посредници по тръбите за газ на България".

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно заседание на МС.

"Да знаете защо е тази ярост – защото няма посредници, не изтича газчицата, а цената е двойно по-ниска. От 90-та година досега какви милиарди са изтекли от олигарсите... Един по един парите ще отидат при хората и при народа. Българите ще се возят на чисти и удобни влакове", заяви още Борисов.

МС
МС

„Удължаваме мярката 60/40 до септември. Имаме готовност тя да се удължи до края на годината. Всеки един бизнес, който е в затруднение, ще може да се рестартира с наша помощ", каза още министър-председателят.

Отваря се нова мярка за справяне с безработицата в размер на 160 милиона лева, съобщи по време на правителственото заседание министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Колко са надвзетите пари за газ и парно става ясно през юли

Средствата по нея ще бъдат насочени към наемане на хора, регистрирани в бюрата по труда
, които да могат да получават възнаграждение по линия на програмата в размер на една работна заплата и осигуровките към нея“. 

БГНЕС
БГНЕС

Мярката е по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Сачева напомни, че преди началото на извънредното положение незаетите лица в страната са били 200 000 и добави, че броят им в момента се е увеличил с 90 0000.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg