Токът няма да поскъпне за битовите потребители до средата на 2024 година, а дори след това да има повишение, то ще бъде с няколко процента. Това увери премиерът на България Николай Денков.

„На 1 септември в петък започва новата парламентарна сесия на НС. Използвахме август, докато другите са на почивка, за да подготвим и последните законопроекти, които са свързани с реформите в Плана за възстановяване и устойчивост. Последните 2 ще бъдат внесени в първите дни на септември. Един от тях – за енергетиката, предизвика вълнения и опасения, че предстои съществено увеличение на цената на тока. Искам да уверя всички, че това няма да се случи”, заяви министър-председателя преди началото на Министерския съвет.

Предлагат да се въведат различни отстъпки в сметката за ток

И заяви, че се надява парламентът да приеме всички законопроекти в график, за да няма повече препятствия относно изпълняването на Плана за възстановяване и устойчивост.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg