Според новата наредба за топлоснабдяване възражения относно изравнителните сметки могат да се подават до 31 август. Това напомни говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова пред Фокус.

След този срок е невъзможно това да бъде направено.


В първите дни имаше струпване на клиенти в нашите клиентски центрове, за да си получат в брой надплатените суми за парно за миналия отоплителен сезон, каза Павлова.

В тази връзка ние сме направили няколко облекчения за потребителите. На първо място предоставили сме възможността всеки един потребител да може да поиска сумата по банков път.

Достатъчно е да извади от сайта на дружеството заявление, да го попълни и да приложи от банката едно удостоверение за банкова сметка, за да не се получи разминаване в някоя от цифрите. И това нещо следва да бъде изпратено на „Топлофикация“.

Изпраща се обикновено по имейл, клиентски имейл, така че това е може би най-лесният вариант за възстановяване на сумите от изравнителните сметки, обясни говорителят на „Топлофикация София“.

istock
istock

На второ място, разбира се, клиентите следва да са наясно, че биха могли тези суми да оставят за покриване на следващи сметки.

Има разминаване в сумите за връщане в изравнителните сметки за парно

Няма определен срок за връщане на сумите, така че клиентът може да ги получи във всеки един момент. Тези суми по никакъв начин не могат да бъдат изгубени, увери тя.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg